Sètz aicí : Acuèlh > Conéisser l’IEO > Vida associativa > Rapòrt d’activitat de 2009

Rapòrt d’activitat de 2009

En seguida de l’Amassada Generala dels 8 e 9 de mai 2010 a Lemòtges, aquí un breu resumit de las diferentas activitats menadas per la federacion IEO dins lo corrent de l’annada 2009.

Rapòrt d’activitat de 2009

Accion Reivendicativa
Manifestacion Anem òc, per la lenga occitana ! Carcassona lo 24 d’octobre de 2009 organizada en partenariat dab Calandreta, FELCO, Felibrige e Oc-Bi.
Relacions seguidas dab parlamentaris de dreta e d’esquèrra a perpaus de la presentacion d’un projècte de lei sus las lengas regionaus.

 

Formacion
Experimentacion deu labèl Parlesc dens mantuns cors d’occitan per adultes.
Jornadas de formacion Parlesc per los formators a Tolosa, a l’Escòla Occitana en Provenç, a Besièrs e a Vilanèva d’Òlt.
Tresau campanha de comunicacion panoccitana suus cors d’occitan per adultes, « aprenem l’occitan ».
Centre interregionau d’animacion e de formacion a la lenga e a la cultura occitanas a Hòrgas : dossièrs de demanda de finançament deu projècte d’investiment depausats a las institucions.
Master professionau « actors culturaus occitans » : maqueta depausada per l’Universitat deu Miralh au Ministèri de l’Ensenhament Superior (IEO a l’origina deu projècte e partenari deu projècte actuau).

Centre de ressorsas
Academia de la lenga occitana : participacion aus tribalhs de l’associacion de prefiguracion de l’Academia de la Lenga Occitana.
Paginas occitanas : mantien e actualizacion deu site ressorças www.paginas-occitanas.com.
Realizacion d’ua mustra sus la lenga e la cultura occitanas a la demanda de la Bibliotèca Departamentau de Prèst de Hauta Garona.

Socializacion de la lenga
Tribalh d’enquèsta toponimica realizada per la comuna d’Aspin en Lavedan en partenariat dab l’IEO 65 – Nosauts de Bigòrra.
Formacion a l’enquèsta toponimica hèita tà la comunautat de comunas Terride-Arcadèche dens lo Gèrs en partenariat dab l’IEO 65 – Nosauts de Bigòrra.
Label Oc per l’Occitan : tribalh miat en partenariat dab l’Ofici per l’Occitan, associacion afiliada a l’IEO. 160 organismes labellizats. Preparacion d’ua futura labellizacion Oc per l’Occitan de las collectivitats.
Anem Occitans ! : publicacion de 4 numèros de la revista.
Organizacion d’un congrès europèu suu tèma de la transmission familiau de l’occitan e de las lengas minoritàrias d’Euròpa los 20 e 21 de noveme a Tarba.

Tribalh federatiu intèrne e comunicacion
Validacion definitiva peu Ministèri de l’Interior deus estatuts cambiats de l’IEO, adopcion d’ua carta federativa de l’IEO e d’estatuts tipes deus cercles federats a l’IEO.
Realizacion de la comptabilitat de l’IEO Aquitània, de l’IEO Lengadòc e de Anem òc !
Preparacion deu navèth site internet de l’IEO.

Edicion
Tribalh de reflexion suu desvolopament de las edicions de l’IEO : recrutament d’ua encargada de desvolopament que començarà lo son tribalh lo 1er de març de 2010.
Lançament d’un prèmi literatura joenessa.

Accion federativa eu dehòra de l’IEO
Participacion au tribalh deu hialat europèu NPLD.
Participacion aus rencontres de las lengas regionaus en Bretanha.
Participacion a EBLUL France.

Lire la page en français